Karantinada Evde Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

Uzaktan çalışma metodunun yaygınlaşması ile birlikte yakın gelecekte de evde bol bol zaman geçirileceğiz gibi görülüyor. Bu da ekstra dolu dolu zaman demek! Şimdi yapmamız gereken ilk şey, evde verimli vakit geçirmenin yöntemlerini gözden geçirmek. Yoğun çalışma temposundan vakit ayıramadığınız, ilgi duyduğunuz veya merak ettiğiniz hobiler, spor egzersizleri, sağlıklı yaşam rutinleri ve online eğitim fırsatları ile kişisel gelişim imkanlarını bu dönemde değerlendirebilirsiniz. Karantina döneminde evde hayal gücünüzün gelişimine katkı sağlayan çizimler yapmak, üretkenliğinizi artıracak el işleri yapmak, maket, nakış işleri, kanaviçe, takı tasarımları, 5000 parçaya kadar puzzle çeşitleri ile kaliteli aktiviteler ile evde geçirdiğiniz zamanı verimli hale getirebilirsiniz. Ayrıca online olarak alabileceğiniz eğitimler, girebileceğiniz sınavlar bu hobilerin de gelişmesine katkıda bulunacaktır. Tüm bu eğlenceli aktivitelerin yanında online eğitim platformaları ile kişisel gelişiminizi destekleyebilirsiniz. Ders ve çalışma temposundan arta kalan zamanı daha kaliteli hale getirmek ve bu dönemde kendinizi geliştirmek için karantinada evde neler yapabilirsiniz? İşte karantina döneminde yapılabilecek farklı aktiviteler… 

Karantina Döneminde Hobi Edinin

Karantina döneminde hobi edinmek, dijital dünyanın zengin içerikleri sayesinde gün geçtikçe kolaylaşıyor. Örneğin, yıllarca çalmak istediğiniz fakat iş temposundan bir türlü zaman ayıramadığınız bir enstrümanı edinerek işe başlayabilirsiniz. Online platformlarda gösterilen tekniklerle veya öğretmenler aracılığıyla dilediğiniz müzik aletini çalmaya başlayabilirsiniz. Her geçen gün birkaç adım daha atarak amatörlükten profesyonelliğe doğru ilerleyebilirsiniz. Karantina döneminde rahatlatıcı ve aynı zamanda sizleri geliştirecek hobiler ile kendinize bireysel terapi süreleri sunabilirsiniz. Karantina döneminde evde edinebileceğiniz hobilerden bazıları: 

  • Hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı geliştirmek için çizim yapmak
  • Üretkenliğinizi artırmak için el işleri yapmak
  • Maket, nakış işleri yapmak 
  • Takı tasarımı yapmak
  • Puzzle yapmak

Çizim Yapmak

Çizime özel ilginiz varsa bu ilginizi geliştirmek için evinizde kendinize özel bir alan yaratabilirsiniz. Evde suluboya, yağlıboya teknikleriyle tablolar yapabilir; çizim konusunda kendinizi geliştirmek için gerekli ekipmanlarla çalışmalarınızı yürütebilirsiniz. Çizimin yanı sıra boyamaya özel ilgisi olan kişiler için sunulan kitaplar, rahatlatıcı etkisiyle birlikte pek çok kişinin tercihi arasında bulunur. Yetişkinler için boyama kitapları, en özel çizimleri renklendirmeniz için sizlere sunar. Hayal gücünüzle yaratıcılığınızı birleştireceğiniz sayfaları evlerinizde dekorasyon objesi olarak da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

El İşleri ve Takı Tasarımı Yapmak

El işi ile uğraşmak adeta bir terapi sunar. Evde kaliteli vakit geçirmek için el işi hobileriyle ilgilenebilirsiniz. Araba, uçak, gemi, ev, insan ve hayvan figürlerini maketlere dökerek hayran kalacağınız tasarımlara imza atabilirsiniz. Sevdiklerinize hoş hediyeler yapmanızı sağlayan maketleri, çocuklarınıza güvenle oyuncak olarak armağan edebilirsiniz. Maket yapmanın yanı sıra yetenekli ellerin yöneldiği kanaviçeler de son dönemin popüler el işi hobileri arasında yer alıyor. Nakış işleri arasında bulunan kanaviçeyi; nevresim takımlarına, kıyafetlere uygulayabilirsiniz. Dilerseniz çerçeveleterek evinizin duvarlarına asabilirsiniz. Otantik bir görünümü renkli çizgilerle sunan kanaviçe yapımı, evinde el işleriyle uğraşmak isteyenlere harika bir seçenek sunar.

Hem işlevsel hem de şık takılara, el emeği göz nuru tasarımlarla kavuşabilirsiniz. Boncuk ve zincir başta olmak üzere gereken ekipmanları edinerek orijinal takılarınızı tasarlamaya başlayabilirsiniz. Kendiniz kullanabilir, aynı zamanda sevdiklerinize armağan edebilirsiniz. Kendi tarzınıza uygun, özgün takılara kavuşmak için takı tasarımında becerilerinizi sergileyebilirsiniz.

Puzzle Yapmak

Manzara fotoğraflarından portrelere kadar geniş yelpazede bulunan puzzle çeşitleri, sevdiklerinizle geçirdiğiniz ortak zamanlarınızı keyifli hale getirir. 50 parçadan 5000 parçaya kadar seçenekleri bulunan puzzle koleksiyonu, yapımı biraz zorlayıcı olsa da bitirdiğiniz zaman çerçeveletip sergileyebileceğiniz harika bir görsel şölen sunar.

Karantina Döneminde Evde Spor Egzersizleri Yapın

Evde geçirilen vakitte bedeninizin ihtiyaçlarına kulak vermelisiniz. Bunun için düzenli spor aktivitelerine başlayabilirsiniz. Belirli bir programla başlattığınız spor maratonunuz, bedeninizin istediğiniz formuna kavuşmasına ve sağlıklı bir yaşam sürdürmenize aracı olur. İnternet ortamında yer alan bilgilendirici videolar ve belirli programlar eşliğinde ilerletebileceğiniz süreç, bilişsel ve fiziksel gelişiminizi olumlu yönde etkiler. Bununla birlikte evinize yerleştirebileceğiniz koşu bandı, bisiklet, pilates matı vb. gibi ekipmanlarla kendinize özel bir spor alanı yaratabilirsiniz.

Havaların güzel olduğu ve herhangi bir kısıtlamanın olmadığı günlerde spor programınıza açık havada yürüyüş aktivitesini de ekleyebilirsiniz. Açık havada müzik dinleyerek yapacağınız tempolu yürüyüşler ve koşular ile hem bedeniniz hem de zihniniz rahatlar. 

Karantina Döneminde Online Eğitim Platformları İle Kendinizi Geliştirin

Evde geçirilen zamandan maksimum verim almanızı sağlayan online eğitimler, pek çok kapının anahtarını sunar. Bitiminde sertifika veren kurslar, hatta lisans ve lisansüstü programları gelişiminizi destekler. Özel ilgi alanlarınızda, akademik olarak yöneldiğiniz alanda bulabileceğiniz eğitimler ve programlarla kendinizi her açıdan geliştirebilirsiniz. Online eğitimden alınacak verimin üst düzeye çıkarılması için geliştirilen programlar, öğrencileri belirli sınavlara tâbi tutar. Böylece öğrenciler eksiklerini kavrayabilir ve bu eksiklikleri tamamlamak üzere çalışmalarını sürdürür. Siz de bu programlara dahil olarak kendinizi geliştirme sürecinizi etkili biçimde yönetebilirsiniz. 

İstediğiniz alana yönelmeniz ve bu alanda emin adımlarla ilerlemeniz için sunduğu programlarla Pegaso Online University, kendinizi geliştirmenin yolunu açar. Uzman eğitimcilerle birlikte hazırlanan programlar, verimli vakit geçirmeniz için en donanımlı ve kolay yolu sizlere sunar. Pegaso’nun özgür eğitim modeli sayesinde derslere ne zaman ve nereden katılacağınıza siz karar verirsiniz. Böylece hiçbir hobinizden ödün vermenize gerek kalmaz, hayata ara vermeden eğitiminize devam edebilirsiniz. Siz de karantina döneminde evde kaliteli zaman geçirme ve kendinizi geliştirebilme fırsatlarını kaçırmadan Pegaso Akademik Programları’nı keşfedin.