Yurt Dışında Yaşamak

Doğduğunuz coğrafya kaderiniz olsa bile kaderinizi şekillendirmek sizin elinizde. 

Elinizdeki imkanları değerlendirerek, kaderinize ve yaşadığınız coğrafyaya yön verebilirsiniz

Doğduğunuz ülke dışında, yurt dışında yaşamak; 

  • yeni kültürler öğrenmek, 
  • farklı insanlarla iletişim kurmak 
  • ve kendinizi keşfetmek açısından oldukça önemlidir. 

Yurt dışında yaşamanın birçok avantajı vardır. Bu avantaj elbette ki yurt dışında yaşadığınız ülkeye göre farklılık gösterir. Fakat hangi ülke olursa olsun hiç unutamayacağınız deneyimler yaşarsınız. 

İlk defa yurt dışına gidecek olan kişiler için uzakta yaşamak biraz zor bir tecrübe olsa da yurt dışında yaşamak kişisel gelişim açısından oldukça önemlidir. 

Yeni hobiler ve alışkanlıklar edinebilirsiniz. 

Mesela Türkiye’de en çok ilgi duyulan spor dalı futbolken Amerika’ya giderseniz Amerikan futboluna, Kanada’yı ziyaret ederseniz buz hokeyine ilgi duymaya başlayabilirsiniz. 

 

Yurt Dışında Yaşamak İçin Nedenler

Bazı insanlar İtalya’da yaşamak isterken bazıları Fransa’da yaşamak ister. 

Ortak olan nokta ise yurt dışında yaşamanın hayalini kurmaktır. 

Yurt dışında yaşamanın yeni lezzetler keşfetmek, yeni insanlar tanımak gibi birçok avantajı bulunur. 

Böyle bir avantaj elde ettiğiniz zaman nasıl bir deneyim sizi bekler?  

Bu avantajlardan bazılarını;

  1. Eğitim almak / staj yapmak,
  2. Farklı kültürler tanımak,
  3. İş imkanlarınızı genişletmek olarak sıralayabiliriz.

 

1. Yurt dışında Staj Yapmak

Son dönemlerde yalnızca ülkemizde değil dünyanın birçok yerinde öğrenciler öğrenim hareketliliği ya da staj imkanı gibi kısa dönemli programlarla yurt dışında bulunmak istiyorlar. 

Yurt dışında staj imkanı sayesindeyse öğrenci, okuduğu bölüm kapsamında yurt dışında çalışma deneyimi kazanır. Yurt dışında staj ve yaşama deneyimi ile geleceğin mesleklerini gözlemleme avantajına sahip olursunuz. 6 ay ya da 1 yıl gibi kısa dönemli olsa bile yurt dışında yaşamak kişisel gelişim, yaşam tarzı ve dil geliştirme açısından size çok şey katar. Dünyanın her yerinden yeni arkadaşlarınız olur. Bu sayede farklı ülkelerde, her zaman ziyaret edebileceğiniz dostluklar kurarsınız. 

Yurt dışında yaşamayı deneyimlemek isteyen her öğrenciye yardımcı olabilmek adına Erasmus+ nedir sorusunu yanıtlamak isteriz. Erasmus+ programı Avrupa Birliği tarafından onaylanan dünyanın en popüler yurt dışında eğitim ve staj amaçlı değişim programıdır. Öğrencilerin ve akademisyenleri eğitim sürecine yurt dışındaki bir üniversitede belirli bir süre devam etmelerini sağlar. Bunun yanı sıra da öğrencilerin iş imkanlarıyla karşılaşmaları için kurulmuş bir sistemdir. 

Erasmus programı katılanların hem kendilerini geliştirebilecekleri hem de çok keyif alacakları bir süreçtir. Pegaso Online University Erasmus+ bünyesinde uluslararası iş birliği yapmaktadır. Bu sayede Erasmus deneyiminden faydalanabilirsiniz.

Staj ve Erasmus gibi programlardan yararlanmak, Avrupa’dan bir üniversiteyle çok daha kolaylaşmaktadır. Pegaso Online University İtalya merkezli bir online üniversite olduğu için Avrupa’da birçok fırsat yakalamanıza imkan tanır. 

2. Farklı Kültürler Tanımak

Yurt dışında yaşama imkanı bulmanız birçok açıdan kaçırmamanız gereken bir fırsattır. Her şeyden önce farklı kültürlerden insanlar tanımak hayata bakış açınızı değiştirir. Bu sayede daha öz güvenli biri olma fırsatı yakalarsınız.

Dünyada çok çeşitli kültürler, bakış açıları ve hayat tarzları var. Bütün bu zenginliği öğrenmemiz mümkün olmasa da kendi ülkemizden başka bir yerin kültürünü öğrenmek dünyaya bakışımızı büyük oranda geliştirecektir.

Hele yurt dışında yaşadığınız süreçte yeni bir dil de öğrenirseniz o zaman hayatta kendinizi bir adım ileriye taşıdığına emin olabilirsiniz. Yeni diller öğrenmek zihninizin farklı açılardan çalışmasına olanak vereceğinden düşünce dünyanız gelişecek, aynı zamanda bir dil daha bilmenin avantajını çalışma hayatınızda mutlaka göreceksiniz. 

3. Yeni Fırsatlar Edinmek

Hayatınızı tümüyle yurt dışına taşımak, tamamen bir başka ülkeye taşınmak ve hayatınıza artık orada devam etmek geleceğinize yapabileceğiniz harika bir yatırımdır. 

Yurt dışında yaşadığınız sürede edineceğiniz bağlantılar, katılacağınız eğitimler, öğreneceğiniz yeni diller özgeçmiş hazırlığında ve kariyer basamaklarını tırmanırken size ciddi bir destek sağlayacaktır. 

İster yurt dışındaki iş olanaklarından faydalanın isterseniz ülkenize dönüp kariyerinize oradan devam edin, yurt dışında yaşamış olmanın faydasını mutlaka göreceksinizdir.

Pegaso mezunları da tüm Avrupa’da geçerli diplomalarıyla gelecek kaygılarına son verirler. İtalyan bir diplomaya sahip olmak demek hem Türkiye’de hem de Avrupa’nın bütün şehirlerinde iş imkanı demektir.

Avrupalı olmanın ve Avrupa’da yaşamanın en kolay yolu Pegaso’dan geçer. Pegaso Online University Avrupa’ya açılan online bir kapıdır. Tamamen online eğitim sistemi ile derslere istediğiniz zaman, dilediğiniz yerden katılabilirsiniz. Online eğitimin avantajları ile “dersi kaçırdım” düşüncesi kafanızda olmaz. Mezun olduğunuzda bütün Avrupa’da geçerli bir diplomanız ve İtalya’da bağlantılarınız olmuş olur dolayısıyla yurt dışında bir iş bulma ve hayat kurma ihtimaliniz artar.

 

Öğrencilere Yurt Dışında Yaşamak İçin Gerekenler

Avrupa’da ve yurt dışında yaşamanın birçok yolu olsa bile en çok tercih edilen yol, staj ve öğrenim hareketliliği programlarıdır. Bu programlar her ne kadar kısa süreli olsa da kendinizi tanımanız ve geliştirmeniz açısından oldukça etkilidir. Yurt dışında yaşamanın en pratik yollarından birisi Pegaso öğrencisi olmaktır. Online üniversite sistemiyle, daima öğrencisini destekler ve yurt dışı deneyimi yaşamanızı sağlar. Bu sayede Pegaso Online University’de eğitim alırken Avrupa’ya çıkmak için birçok fırsatla karşılaşırsınız. İtalyan eğitim sistemli üniversite olmasından kaynaklı İtalya’da yaşamak için de elinize fırsat geçer.

Belki de Avrupa’da yaşamak çocukluğunuzdan beri hayaliniz. Bu şimdi Pegaso Online University ile çok kolay! Pegaso Online University web sitesini inceleyin hayallerinize merhaba deyin!